Mūsdienu pieaugušām sievietēm ir daudz izdevīgāk dzīvot vienatnē nekā kopā ar vīrieti – un ir viens labākais attiecību risinājums 

Pastāv daudz attiecību veidu: klasiskās, attālinātas, brīvās attiecības, vieslaulības, poligāmija, daudzlaulības u. c. Protams, mēs uzskatām, ka klasiskās attiecības ir ideāls variants. It kā nebūtu alternatīvu. Taču noteiktā vecumā sākas sarežģījumi.

Jo vecāka kļūst sieviete, jo mazāka ir viņas interese par kopdzīvi. Lai gan visu mūžu viņa par to tikai sapņoja. Piekrītu, ka meitenei no bērnības tiek indoktrinēts, ka viņai ir pienākums precēties un veidot ģimeni. Tā ir standarta attieksme, kas indoktrinēta pilnīgi visiem.

Patiešām, daudzi cilvēki dzīvo saskaņā ar šādu scenāriju. Tikai viss labais reiz beidzas. Pat šāda fanātiska ideja. Tad ko mēs darām? Vispirms es noskaidrotu iemeslus, kāpēc ir izdevīgāk būt vienam:

1. Brīvība. Protams, tas ir viens no svarīgākajiem motīviem. Nekādas kontroles, darot tieši to, ko vēlaties, vienatnē. Tas ir īpaši patīkami pēc neveiksmīgas laulības un pieaugušiem bērniem. Tagad jums ir iespēja dzīvot tikai sev. Un atkal uzlikt važas negribas.

2. Nevēlēšanās pārvākties dzīvot kopā ar īrnieku. Pastāv risks sastapties ar bezdzīvokļa vīrieti. Un tādu, kam pāri 50, ir daudz. Viņi labprāt pārvāksies pie jums un dzīvos par jūsu pilnu nodrošinājumu. Tāpēc saprātīgāk ir dzīvot katram tur, kur viņš dzīvoja pirms tikšanās.

3. Mājsaimniecība. Ir skaidrs, ka gadu gaitā mēs ieaugam savos ieradumos. Ja viņa ir pieradusi no rīta ēst putru, maz ticams, ka viņa spēs pārstrukturēties uz zupu vai kotletēm no rīta. Diez vai sapratīs nemazgātus traukus izlietnē un netīrās grīdas. Kopumā tas ir pastāvīgs strīdu un konfliktu temats. Un atrast radniecīgu dvēseli, kas darītu tieši to pašu, ko jūs, ir gandrīz neiespējami. Drīzāk pat naivi.

4. Nav intereses būt kalpotājam. Par galveno punktu es sauktu arī šo punktu. Cilvēks nogurst no mājas kalpošanas. Ja jaunībā bija spēks un enerģija, kā arī naiva ticība brīnumam, tad tagad tam nav pat tuvu. Skaidrs, ka rūpes tikai pievienosies un pateicības būs arvien mazāk un mazāk. Vieglāk ir darīt kā gribas…

Punktu lietas ir vienkāršas un acīmredzamas. Mēs pat nerunājam par šo cilvēku kvalitāti. Tas drīzāk ir tāds vidējais un standarta variants. Viņš var pat pelnīt pieklājīgu iztiku. Taču tas nemaina faktu, ka viņš būs drīzāk mājkalpotājs nekā noderīgs viesis.

Ņemot vērā visus kopdzīves trūkumus, būtu muļķīgi noliegt, ka sievišķā puse joprojām vēlas attiecības. Mēs esam cilvēki, mums ir jūtas. Protams, joprojām vēlamies mīlestību, kādu dzirksteli. Un vienkārši visiem vienatnē ir garlaicīgi. Taču pagātnes sāpes nedod iespēju kaut ko sākt.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kāda tam visam ir alternatīva

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment